Recept: Bezlepková kokosová kaše

Snídaně je základ celého dne! O tom vás přesvědčí česká společnost Ecce Vita, která ve spolupráci s blogem P&G Foodies připravila recept na výživnou snídani, jež je bez lepku, bez laktózy a hotová za pár minut. Filosofie značky Ecce Vita vychází z principů holistické, ájurvédské a funkční medicíny a moderní naturopatie a po téměř dvacet let nabízí speciální bylinné směsi, léčivé čaje, veganské potraviny i superpotraviny, funkční potraviny, probiotické směsi, ale také vlastní lokálně vyrobenou kosmetiku. 


Soffa27_recept_foto-P&G-Foodies

V následujícím receptu ochutnáte antioxidační mix, který je plný vitamínů a chrání tělo proti oxidativnímu stresu. Skořice pravá zase působí pozitivně na trávení a detoxikuje organismus. Sladkost dodá bio cukr z čerstvé třtiny vyrobený bez zbytečné chemie a vše korunují blahodárné a energií nabité, na jaře sušené pupeny čínských červených růží, které se hodí jako ozdoba, nebo z nich můžete připravit chutný čaj. 

Počet porcí: 

2

Co potřebujete: 

  • 2 zralé banány 
  • 300 ml kokosového mléka 
  • 7 lžic bezlepkových ovesných vloček 
  • 6 lžic strouhaného kokosu 
  • ¼ lžičky mleté bio skořice Ecce Vita 
  • 1 lžíce antioxidačního mixu Ecce Vita Ecce Vita 
  • 1 vrchovatá lžička bio cukru z čerstvé třtiny Ecce Vita 

na ozdobení 

  • hrst pekanových ořechů 
  • pupeny čínských červených růží Ecce Vita  
  • 1 lžička antioxidačního mixu Ecce Vita

POSTUP: 

  • Veškeré ingredience vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Přelijte do misek a ozdobte ořechy, růžičkami a antioxidačním mixem. 

TIP

  • Zralé banány je ideální uchovávat v mrazničce, nakrájené na kousky. Ve smoothie a kaších mají lepší a hlavně krémovější chuť. 
  • Pro lepší stravitelnost nechte vločky namočené přes noc ve vodě a před rozmixováním je několikrát propláchněte. 

Potřebné ingredience koupíte a články o zdraví si přečtete na www.eccevita.cz. Více receptů od Petra a Gabriely najdete na www.pgfoodies.com


partner článku: Ecce Vita | text: redakce a Gabriela Ogurčáková | foto a styling: Gabriela Ogurčáková